Afsnit: 4

En dag, så ringer han til mig og siger: ”Jamen, du ser mig nu for sidste gang”

”Hvis ikke jeg havde haft et godt netværk, og en veninde, der også er socialrådgiver, og som har fulgt og bistået mig igennem hele forløbet, så var jeg nok knækket. Fordi jeg kom jo til at tvivle på mig selv, når jeg blev mødt på den her måde.”

Sandra er mor til en søn, der er dobbelt ramt. Det vil sige ramt af en psykiatrisk lidelse og et misbrug.

I et nyt afsnit af podcastserien ”Dobbelt ramt” fortæller Sandra sin søns historie, og om hvordan hun, fra han var helt lille, har måttet kæmpe for at få det rette tilbud til sin søn.

Det er en historie om svigt på svigt, og et system, der både møder Sandra og hendes søn med mistænkelighed samt manglende ansvar for at hjælpe med de åbenlyse problemer, Sandras søn har haft helt fra barndommen.

”Jeg kan den dag i dag ikke forstå, at der ikke er en professionel sagsbehandler, der har sagt stop. Tænk, at man simpelthen prøver fem forskellige opholdssteder uden at stoppe op og sige: ’Kunne det være, vi har taget fejl? Skulle vi prøve at få ham udredt igen?’ Det undrer mig virkelig meget, at der skal gå så mange år, og det skal gå så galt. Og det undrer mig, at jeg skal hyre en familieadvokat, før han får en ordentlig udredning. Det er jo sørgeligt,” siger Sandra i podcasten.

Sandra må se sin søn blive udskrevet fra en psykiatrisk afdeling til hjemløshed, da han har det allerværst.

”En dag, så ringer han til mig og siger: ”Jamen, du ser mig nu for sidste gang.” Og så bliver telefonen slukket. Jeg får fat i hans veninde, og hun kan så se på en app, hvor han befinder sig. Så jeg ringer til politiet, der sætter en eftersøgning i gang. Og da han bliver fundet, er han på vej ud på en bro, hvorfra han kunne hoppe ned. Men det når så at blive stoppet, og han bliver indlagt frivilligt. Distriktspsykiatrien prøver at få et samarbejde op at køre. De håber ikke, at døgnafdelingen udskriver ham. Men det gør de. Og så står han jo hjemløs igen og tilbage til det samme,” fortæller Sandra.

Lyt til Sandras historie. Det er en historie om, hvordan systemet svigter både Sandra og hendes søn. Men også en historie om, at selv når alt ser mørkt og helt udsigtsløst ud, så findes der håb.

Podcastserien er udgivet af Socialt Indblik og produceret i et samarbejde med UngeAlliancen, der arbejder for, at unge med dobbeltdiagnoser og deres forældre får den rette hjælp.

Helsefonden har støttet podcastserien.

Berit til nyhedsbrev ret

Musik

Johannes Elslo

Grafik

Sille Jensen

Tilrettelæggelse

Niels Svanborg. Redigering Ida Frisk Carstensen

Lyt til Socialt Indblik